top of page

     Terugblik & Erelijst

 

DHW staat voor ‘Dames Hoboken Wilrijk’ en geeft meteen de origine van de club aan: het samengaan in 2004 van de Sasja-dames, spelend in Hoboken, en de Uilenspiegel-meisjes met als thuisbasis Wilrijk. 

 

De basis voor het fusieproject was en is de duidelijke sportieve ambitie om het Antwerpse dameshandbal een rol van betekenis te laten spelen in de Belgische competitie en, indien enigszins mogelijk, op Europees vlak af en toe voor een uitschieter te zorgen.

 

Op korte termijn aanknopen met deze traditie was dus de doelstelling, en hiervoor werd een globaal, sportief, financieel en structureel plan opgemaakt. Dit plan is de basis voor het topsportdossier en onderschrijft de samenwerking met de stad Antwerpen.  In dit dossier wordt overigens niet alleen aandacht besteed aan de topsport, maar ook aan de uitbouw van een gedegen jeugdwerking.

 

Wij zijn trots dat we met de steun van de Stad Antwerpen en onze sponsors deze ambitie kunnen blijven waarmaken: kampioen van België in 2005, 2011 en 2013, winnaar van de Beker van België in 2006, 3 x vice-kampioen in 2006, 2007 en 2008. En daarnaast ook een nationale titel met de beloften in 2006, 2013, 2016, 2018 en 2019 en met de M19 (meisjes tot 19 jaar) in 2015.  

 

Deze mooie resultaten werden behaald dankzij een mix van ervaren speelsters en jong talent, een mix van buitenlands talent en handbalsters uit de eigen regio. 

Tezelfdertijd wordt werk gemaakt van de opbouw van een eigen jeugdwerking, zodat de toekomst verzekerd blijft. Hierbij wordt trouwens nauw samengewerkt met enkele club uit onze omgeving.

 

De thuiswedstrijden worden gespeeld in sporthal ‘Sorghvliedt’, Krijgsbaan te Hoboken en dit op zaterdagavond. Een ideaal tijdstip om na een werkweek van inspanning een beetje te genieten en te ontspannen.

bottom of page